Den tiltagende koralblegning, der i dag kan ses på mange koralrev verden over, er et af de tydeligste tegn på, at havet er blevet varmere.

Revdannende koraller lever i symbiose  med en lille encellet alge, som både forsyner korallen med mad og giver korallen dens farve. Forstyrres denne symbiose, vil algen udstødes  af korallen. Så vil korallens levende væv først miste sin farve, og efter et stykke tid  vil korallen dø. En af de faktorer, som kan forstyrre denne symbiose, er stigende havtemperaturer. De fleste koraller kan ikke tåle vandtemperaturer over 30 grader celsius i længere tid, og det er tydeligt, at koralblegning netop indtræffer, når vandtemperaturen stiger til over 30 grader.

Mange andre faktorer truer koralrevene. Forurening, dynamit- og giftfiskeri og turisme er nogle af dem. Disse faktorer bidrager til at svække korallerne, så de bliver endnu mere udsatte for forhøjede vandtemperaturer. Selv om koralrevene kun findes i mindre end 1 procent af verdenshavene, er de hjemsted for mellem 25 og 30 procent af alle arter i havene.

I en rapport fra the World Conservation Union fra 2005 siges det, at 20 procent af verdens koralrev allerede nu er ødelagt. Yderligere 30 procent eller mere er i fare for at blive ødelagt i løbet af de næste 20-40 år.Allerede nu, i 2010, er koralblegningen så omfattende, at forskerne frygter, at korallerne i det Caribiske Hav ikke vil kunne overleve mere stress f.eks. fra stigende havtemperatur.